Acasă » Electricitate » Legea privind listarea Hidroelectrica trece prin Senat; Toma Petcu: Listarea unei companii este un lucru sănătos

Legea privind listarea Hidroelectrica trece prin Senat; Toma Petcu: Listarea unei companii este un lucru sănătos

21 ianuarie 2021
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

Un nou pas înainte pentru listarea Hidroelectrica: senatorii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au discutat ieri pe marginea modificării Legii nr.173/2020, prin care se interzice înstrăinarea de active ale statului român până în vara anului 2022. Astfel, dezbaterile privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.166/2020 pentru modificarea Legii nr.173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică s-au concentrat pe avantajele listării companiilor românești.

”Listarea unei companii este un lucru sănătos pentru companie și pentru economie”, susține fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, actualmente președintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senat.

Legea dă posibilitatea companiilor românești să-și arate adevărata lor valoare și să acceseze fonduri pentru planuri de restructurare și relansare a activității, spune el.

”Listarea de până la 20% din acțiunile pe care statul le deține la o companie dă posibilitatea companiei să se capitalizeze, arătând valoarea de piață a acelei companii. De asemenea, consolidează Bursa românească, care are nevoie de lichiditate și activitate. Listarea unei companii de stat duce la recunoașterea internațională a acelei companii și, bineînțeles, la punerea companiilor de stat românești pe harta mondială a pieței de capital. Adoptarea legii nu înseamnă că listarea companiilor se va produce într-un termen scurt, ci în ani de zile. Listările se fac în mod individual astfel încât compania să fie în vârful rentabilității și profitabilității”, a afirmat Toma Petcu.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.