Acasă » Petrol și Gaze » Legea offshore, așteptată la vot miercuri în Camera Deputaţilor

Legea offshore, așteptată la vot miercuri în Camera Deputaţilor

16 mai 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Legea offshore intră, în această săptămână, la vot final în Camera Deputaţilor, potrivit declaraţiilor liderilor coaliţiei de guvernare. Proiectul urmează să fie dezbătut luni și marți în comisiile de specialitate, iar votul final ar urma să fie dat miercuri, în plen.

La dezbaterile din Camera Deputaților, USR intenționează să susțină amendamentul respins de Senat, care prevede că profitul din exploatarea gazelor din Marea Neagră să meargă în parte spre Pilonul II de pensii, conform Hotnews.ro.

Proiectul de lege a fost adoptat săptămâna trecută de Senat cu largă majoritate. La dezbaterile din comisiile de specialitate din Senat nu s-au adus modificări importante față de varianta propusă de către Coaliție.

După votul din Senat, ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, că prin această lege se va „asigura independenţa şi securitatea energetică a României şi, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore”.

”Aceste resurse suplimentare de gaze naturale ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochimia”, a subliniat Virgil Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.