Acasă » Electricitate » Laurențiu Brumaru, Enel X: Soluția de energy management system este cel mai bun prieten al managerului energetic

Laurențiu Brumaru, Enel X: Soluția de energy management system este cel mai bun prieten al managerului energetic

15 octombrie 2021
Digitalizare
energynomics

Enel X sprijină mediul de afaceri în tranziția energetică, a spus Laurențiu Brumaru, șef al Departamentului Vânzări & Marketing e-Industries, Enel X România, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics. Mai exact, Enel X asistă clienții în procesul de decarbonizare, printr-o utilizare mai eficientă a energiei, prin electrificare și digitalizare. “Astfel, aducem valoare adăugată prin intermediul produselor și al serviciilor noi”, a adăugat Laurențiu Brumaru.

”Circa 78% din consumul total de energie va fi susținut în perioada următoare, până în anul 2050, din energii regenerabile. Până în anul 2040, 60% din creștere va fi susținută de regenerabile, iar până în anul 2025, circa 55% din piața de tehnologii va fi dedicată eficienței energetice. Astăzi, în jur de 1.250 de companii conduc drumul către scăderea amprentei de carbon, pe plan global. Ne dorim cu toții această digitalizare, să mergem împreună către un mediu mai curat”, a spus Laurențiu Brumaru.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI LAURENȚIU BRUMARU

El a prezentat cele patru linii principale de produse ale Enel X în România. Prima este cea de energie distribuită, care identifică soluții locale de generare – panouri fotovoltaice, cogenerare, trigenerare, echipamente industriale și soluțiilor de iluminat. O alta este reprezentată de soluțiile de monitorizare a consumurilor energetice, care include gestionarea facturilor de utilități, managementul energiei și servicii de consultanță în energie. “Zonele pe care ne concentrăm foarte mult în această perioadă sunt sistemele de stocare a energiei și soluțiile de flexibilitate, precum demand response și demand side management. Foarte pe scurt, demand response se referă la opțiunea pe care o aveți, în calitate de consumator, de a fi activ pe piața de echilibrare. Puteți astfel să obțineți unele remunerații pentru că puneți la dispoziție flexibilitatea consumului”, a explicat Laurențiu Brumaru.

El a insistat asupra nevoii ca acțiunile de eficiență energetică să fie însoțite – precedate și urmate – de măsuri de măsurare a consumurilor energetice. “Soluția de energy management system este cel mai bun prieten al managerului energetic. Cu ajutorul unei astfel de măsuri începi să simți că deții controlul asupra fabricii, clădirii sau parcului industrial pe care le ai de administrat”, a spus Laurențiu Brumaru. “Foarte important este și acel benchmark cu industrii similare pe care îl oferim. Pentru că la nivel de grup implementăm astfel de soluții în diverse industrii, la diverși clienți, avem un set solid de cunoștințe care ne permit să facem comparații între industrii sau, în interiorul unui segment, cu instalații similare”.

În cele din urmă, reprezentantul Enel X România s-a referit și la modelele de business prin care compania pune la dispoziția celor interesați soluțiile de eficiență energetică, de management al resurselor energetice, dar și cele de generare distribuită.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ABB România, Enel X România, Phoenix Contact, Kawasaki Gas Turbine Europe, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *