Acasă » Electricitate » Laurențiu Brumaru: Enel X are în execuție în România proiecte fotovoltaice de peste 10 MW

Laurențiu Brumaru: Enel X are în execuție în România proiecte fotovoltaice de peste 10 MW

24 octombrie 2021
Electricitate
Bogdan Tudorache

Enel X are în portofoliu, în România, proiecte fotovoltaice în derulare care însumează 10-12 MW, a spus Laurențiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X Romania, în cadrul conferinței ONLINE “Soluții verzi pentru spații comerciale, industrie și clădiri”, organizate de Energynomics. Din portofoliul Elen X fac parte deja numeroase proiecte finalizate pentru marile lanțuri de magazine, precum Mega Image, Rewe (Penny), Kaufland, Altex sau pentru diverși producători, precum Fox, Masofma sau Gema Superb.

Enel X ajută clienții în procesul de decarbonizare, pentru a utiliza cât mai eficient procesele de electrificare și digitalizare, a afirmat Brumaru. ”Încercăm să creăm valoare adăugată clienților noștri prin aceste soluții pe care Enel X le poate implementa clienților din industrie sau zona imobiliară – clădiri de birouri sau spații comerciale”, a mai spus el.

Enel X oferă și soluții de monitorizare a sistemelor energetice. ”Sistemul EMS – Energy Management System – este capabil să măsoare în orice moment atât parametrii energiei electrice, cât și a altor utilități – gaze, agent termic, apă caldă, aer comprimat, etc, oferind o imagine completă asupra unei unități de producție sau a unui proiect. O altă zonă importantă către care ne îndreptăm atenția este zona de energie distribuită, unde vorbim despre soluțiile fotovoltaice, soluțiile de cogenerare și trigenerare, zona de infrastructură, de echipamente industriale sau iluminat și de orice alte echipamente care au ca rol îmbunătățirea eficienței energetice prin creșterea calității energiei”.

Totodată, Enel X este, în România, în plin proces de adopție a soluțiilor de stocare a energiei și a soluțiilor de flexibilitate, de demand-response. ”Am încercat să lansăm un produs de demand-response în acest an, din păcate legislația nu ne-a oferit toate pârghiile ca să reușim acest lucru, dar, cu siguranță acest concept va fi lansat începând cu anul 2022.”

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI LAURENȚIU BRUMARU

Dezvoltarea sistemelor fotovoltaice presupune o serie de avantaje pentru piață. Printre acestea se numără reducerea impactului asupra mediului, generarea independentă a energiei electrice, extinderea gradului de flexibilitate și eficiență energetică și creșterea profitabilității prin reducerea costurilor cu energia. În același timp, ajută producătorii să obțină mai ușor certificări internaționale, prin alinierea la standardele europene și locale. ”Enel X oferă soluția la cheie, care implică servicii de consultanță, proiectare, instalare, punere în funcțiune, operare și mentenanță. Oferim, prin zona de finanțare, un credit-furnizor, în funcție de bonitatea clientului, pe o perioadă de până la 24 de luni de la punerea în funcțiune a proiectului. Suntem într-un proces de adopție a mecanismelor axate pe contracte bilaterale (PPA). Și aici așteptăm legislația în vigoare”.

Conferința ONLINE “Soluții verzi pentru spații comerciale, industrie și clădiri”, a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: BCR, Enel X România, EnergoBit, Schneider Electric, Simtel, Wiren.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *