Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » KazMunayGas primește un calificativ financiar mai slab din partea Standard & Poor’s

KazMunayGas primește un calificativ financiar mai slab din partea Standard & Poor’s

22 februarie 2016
Explorare și producție
energynomics

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat ratingurile a cinci companii de stat din Kazahstan, printre care și KazMunayGas, care deține KMG International în România. Statul kazah ar putea înregistra o creștere economică slabă în acest an, mai punctează agenția.

Alături de KazMunayGas, S&P a mai ajustat negativ calificativele companiilor KazTransGas, KazTransOil, Kazakhstan Temir Zholy și KEGOC, operatorul sistemului național de energie electrică, dar a decis să păstreze calificativul holdingului energetic Samruk-Energy, subliniază profit.ro.

„Nu ne-am revizuit estimările privind probabilitatea primirii de către aceste companii a unui sprijin extraordinar de la guvernul kazah. Calificativele companiilor reflectă doar capacitatea mai slabă a statului de a acorda un astfel de sprijin”, potrivit agenției. Totuși, S&P notează că este foarte probabil ca guvernul kazah să sprijine compania în eventualitatea unor probleme financiare.

KazMunayGas are peste 84.000 de angajați la nivel mondial. În România și alte 11 state europene, prin KMG International, are afaceri în rafinare, petrochimie, distribuție, trading, upstream și servicii industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *