Acasă » Petrol și Gaze » Kazahstanul scoate pe bursă KazMunayGaz în 2022

Kazahstanul scoate pe bursă KazMunayGaz în 2022

17 iunie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Kazahstanul intenţionează să deruleze o listare publică iniţială la compania petrolieră naţională KazMunayGaz în 2022, a declarat miercuri directorul fondului suveran de investiţii al Kazahstanului (Samruk Kazyna), după ce a renunţat la planurile anterioare care vizau listarea KazMunayGaz în străinătate în acest an, din cauza pandemiei şi a scăderii preţului petrolului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Rompetrol este principala marcă a grupului KMG International, deţinut de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGaz.

“Am înţeles că investitorii în sectorul de petrol şi gaze sunt interesaţi în primul rând de dividende”, a declarat directorul operaţional de la Samruk Kazyna, Almasadam Satkaliyev, la un briefing de presă. “Vom monitoriza cu atenţia piaţa şi preţul petrolului…care vor fi principalii factori”, a adăugat Satkaliyev.

Deţinut de KazMunayGaz Kazahstan, KMG International este unul dintre cei mai importanţi actori economici din România, în urma achiziției Rompetrol.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *