Acasă » Interes general » Planul Juncker funcționează: BEI împrumută cu 7,5 mil. euro o firmă de procesare de deșeuri

Planul Juncker funcționează: BEI împrumută cu 7,5 mil. euro o firmă de procesare de deșeuri

20 octombrie 2017
Interes general
energynomics

Banca Europenă de Investiții (BEI) acordă un împrumut în valoare de 7,5 milioane euro companiei românești GreenFiber International SA, prin intermediul Planului Juncker, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene (CE). Creditul va finanța un proiect de reciclare și economie circulară, care va crea 280 de locuri de muncă și va procesa peste 50.000 de tone de deșeuri pe an.

Planul de investiții pentru Europa — Planul Juncker — este așteptat să genereze investiții de 240,9 miliarde de euro, suma reprezentând doar peste trei sferturi din obiectivul de 315 miliarde de euro al investițiilor totale mobilizate, care au fost inițial alocate, conform Agerpres. În urma reuniunii de luna aceasta a Board-ului BEI, operațiunile aprobate în cadrul Fondului european pentru investiții strategice au o finanțare totală de 47,4 miliarde de euro și se află în toate statele membre ale UE.

Aproximativ 461.000 de IMM-uri ar urma să beneficieze de pe urma îmbunătățirii accesului la finanțare, ca rezultat al acordurilor sprijinite de Planul Juncker. Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții estimează că până acum Fondului european pentru investiții strategice a sprijinit 300.000 de locuri de muncă în UE. Până în 2020 cifra ar trebui să ajungă la 700.000.

În septembrie, compania GreenFiber International din Buzău, parte din Green Group, a anunțat că va investi suma de 35 de milioane de euro pentru amenajarea, în orașul Urziceni, a unei fabrici de producere a fibrei sintetice din sută la sută PET reciclat. Este a treia fabrică de acest fel a companiei după cele de la Buzău și Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *