Acasă » Petrol și Gaze » În iunie, producția internă de gaze va depăși consumul

În iunie, producția internă de gaze va depăși consumul

energynomics

În luna iunie, companiile de gaze din România vor produce o cantitate de gaze naturale echivalentă cu o cantitate de energie de 8,6 milioane de MWh, cu 2,4 milioane de MWh mai mult decât consumul, arată un document emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Gospodăriile și termocentralele care produc agent termic pentru consumatorii casnici vor consuma peste 945.000 de MWh, consumul clienţilor non-casnici se va ridica la aproape 4,73 milioane de MWh şi consumul propriu tehnologic al instalaţiilor din sistemul de gaze va fi de circa 530.000 de MWh, arată documentul ANRE.

Gazele naturale utilizate de gospodării și de producătorii de energie termică în centrale de cogenerare și în centrale termice destinată consumului populației vor proveni exclusiv din producție internă.

Diferența dintre producție și consum va fi injectată în depozitele subterane, potrivit programului de înmagazinare. Autoritatea de reglementare impune depozitarea a 1,386 milioane de MWh în luna iunie, în totalitate din producție internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *