Acasă » Interes general » Iulian Iancu candidează pentru poziția de vicepreședinte al ANRE

Iulian Iancu candidează pentru poziția de vicepreședinte al ANRE

Iulian Iancu a fost nominalizat de PSD pentru a prelua funcția de vicepreședinte în ANRE, în locul lui Alexandru Stănescu. Iancu și-a depus candidatura azi la Biroul Permanent și urmează să primească girul Parlamentului pentru această funcție.

“Este onorantă nominalizarea mea, de către colegii din PSD, pentru o funcție de conducere în ANRE. Reglementatorul are o serie de misiuni dificile în perioada ce urmează. Tot ce îmi doresc este să contribui cu toată priceperea în primul rând la securitatea energetică a României și totodată la relansarea programului de independență energetică a țării. Nu vreau să discut despre experiența mea în domeniu, prefer să arăt ce pot să fac în această funcție, prin fapte. Totuși, profit de ocazie pentru a face un apel serios și ferm la responsabilitate din partea tuturor celor care vor aborda, inevitabil, subiectul numirii mele în ANRE. Traversăm un context extrem de complicat, în care agresiunea total neprovocată a Rusiei asupra unui stat suveran se transformă într-o tragedie. Războiul lasă loc unui teren fertil pentru dezinformări și manipulări, inclusiv în România. Din păcate, suntem și într-un război al energiei, iar prețurile la energie au ajuns la un nivel fără precedent – fapt care ne obligă la solidaritate și la unirea tuturor românilor pentru a putea oferi soluții și a depăși această provocare”, a spus Iancu, conform financialintelligence.ro.

”În acest context, fac un apel la comunicare informată și responsabilă mai ales din partea unora care s-au obișnuit să mă plaseze în sfera de influență a unei cunoscute companii rusești. Este cea mai mare minciună legată de numele meu, într-o carieră care depășește deja 35 de ani. De altfel, verificarea dosarului meu profesional în această perioadă a demonstrat că nu este nicio urmă de adevăr în aceste alegații. Nu pot decât să regret că nu am dat atenție și nu am reacționat mai ferm atunci când această minciună a fost aruncată interesat prima oară pe piață, dar niciodată nu e prea târziu pentru adevăr. Din păcate am fost obligat să demonstrez acest neadevăr printr-o decizie a instanțelor judecătorești. Odată demonstrat prin instanță, eu am considerat subiectul închis”.

Iulian Iancu este un expert binecunoscut în domeniul energiei. Din 2004 până în 2020 a ocupat funcția de deputat, fiind președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților. În prezent, Iulian Iancu este președintele CNR-CME Consiliul Mondial al Energiei, fiind reales în cursul lunii februarie pentru un mandat de încă trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *