Acasă » Interes general » Iohannis, la ONU: România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice

Iohannis, la ONU: România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice

26 septembrie 2019
Interes general
Energynomics

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la New York, că schimbările climatice sunt o provocare globală şi a arătat că strategia naţională a României privind acest aspect a fost concepută cu scopul de a forma o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon, capabilă să integreze politicile climatice printr-o creştere inteligentă.

„Schimbările climatice reprezintă, fără îndoială, o provocare globală – de la penuria de apă şi insecuritatea alimentară, până la creşterea nivelului mărilor şi oceanelor. Mulţumesc Secretarului General pentru leadership-ul său în generarea unei agende semnificative pe această temă, pe întreg parcursul acestui an. Din nefericire, nici România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice. Dar am venit la această sesiune a Adunării Generale cu speranţă şi responsabilitate. Speranţa că nu este prea târziu să avem o planetă sigură, unde mediul este protejat pentru copiii noştri şi responsabilitatea de a întreprinde măsuri concrete pentru a îndeplini angajamentele asumate prin Acordul de la Paris şi prin regulile convenite la Katowice, inclusiv prin continuarea eforturilor de a limita creşterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial”, a afirmat Iohannis în cadrul intervenţiei naţionale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, prin intermediul Strategiei Naţionale privind Schimbările Climatice, România îşi propune să ajungă, până în 2050, la o societate în care politicile economice, sociale şi de mediu sunt interconectate şi concepute pentru a asigura o dezvoltare durabilă, standarde de viaţă ridicate şi o calitate crescută a mediului înconjurător.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.