Acasă » Petrol și Gaze » Investitorii salută angajamentul Shell de emisii zero

Investitorii salută angajamentul Shell de emisii zero

21 aprilie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Grupurile de investitori verzi au felicitat consorțiul anglo-olandez Shell pentru angajamentul său de reducere emisiilor la zero până în 2050, sau chiar mai devreme.

Royal Dutch Shell a anunțat joi (16 aprilie) noua strategie, caracterizată de investitori ca fiind cea mai extinsă strategie a industriei petroliere de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. „Ne propunem să fim o afacere energetică cu emisii zero până în 2050 sau mai devreme”, a declarat Ben van Beurden, directorul executiv al companiei Shell.

Acest lucru este în conformitate cu obiectivul Uniunii Europene de a deveni primul continent neutru climatic din lume, până în 2050.

Van Beurden a declarat investitorilor că criza coronavirusului nu va afecta strategia companiei de a trece la o energie cu emisii scăzute de carbon, deoarece Shell va trece printr-o ”revizuire completă” în următorii 30 de ani.

Această acțiune include angajamentul de a atinge emisii net-zero în fabricarea tuturor produselor Shell (așa-numitele emisii Scope 1 și 2) până în 2050 și reducerea amprentei de carbon nete a produselor energetice pe care Shell le vinde clienților săi cu aproximativ 65% până în 2050 și cu aproximativ 30% până în 2035, potrivit Euractiv.com.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *