Acasă » Termo » Investitorii cer unei companii finlandeze să renunțe la noua centrală germană pe cărbune Datteln 4

Investitorii cer unei companii finlandeze să renunțe la noua centrală germană pe cărbune Datteln 4

19 martie 2020
Cogenerare
Energynomics

Opt instituții financiare europene au criticat compania de utilități finlandeză Fortum pentru faptul că a ajutat la inaugurarea centralei germane pe cărbune Datteln 4 – ultima centrală pe cărbune din Europa de Vest – conform unui document comun citat de Clean Energy Wire .

Datteln 4 aparține Uniper, o viitoare filială a Fortum. Fortum deține în prezent aproape 50 la sută din Uniper, iar această cotă este pe cale să crească până la 70 la sută, scrie publicația taz. „Considerăm că deschiderea fabricii nu este compatibilă cu traiectoria de decarbonizare ambițioasă și pune în pericol termenul din 2030 pentru eliminarea treptată a cărbunelui în OCDE – necesară pentru a menține emisiile în cadrul limitei critice de carbon de 1,5°C”, au scris investitorii, care includ AXA Investment și Aviva Investors, adăugând că deschiderea Datteln 4 ar fi „în afara” recomandărilor comisiei germane pentru renunțarea la cărbune. Companiile subliniază, de asemenea, că generarea de energie electrică pe cărbune se confruntă cu o perspectivă economică din ce în ce mai negativă în Europa. Avizul dat de Fortum face legătura între Datteln 4 și statul finlandez și ar putea însemna, în cele din urmă, că Finlanda nu își va putea atinge ținta ambițioasă de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2035.

Centrala electrică Datteln 4 este programată să intre în rețea în această vară, în ciuda planurilor Germaniei de a elimina energia pe cărbune până în 2038.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *