Acasă » Regenerabile » Investițiile în eolian predomină în Turcia

Investițiile în eolian predomină în Turcia

11 aprilie 2017
Eolian
energynomics

Proiectele eoliene constituie 41% din capacitățile nou-instalate în primul trimestru al anului 2017 în Turcia. Capatitățile totale noi au fost de 958 MW.

Inițiativa Ministerului Energiei pentru a exploata resurse regenerabile și mai multe resurse interne au început să dea roade, potrivit Anadolu.

Conform datelor analizate publicate de minister, puterea electrică instalată a ajuns la 79.000 de megawați, în primul trimestru al anului 2017. În perioada menționată, capacitatea nouă de 958 de megawați a depășit cu aproape 11,6% cei 858 de megawați de anul trecut, instalați în aceeași perioadă.

Circa 41% (395.6 MW) din puterea instalată devenită operațional în perioada ianuarie-martie 2017 a fost furnizată de energia eoliană, sursa de energie cu cea mai mare contribuție. În primul trimestru, 38 de centrale electrice eoliene au început să funcționeze în diferite orașe.

Cel mai mare dintre acestea fost AIRRES – 4 centrale cu o capacitate de 41,6 MW, care va funcționa în Kırklareli. Pe de altă parte, ministerul a anunțat că, în domeniul de aplicare al „Energie naționale și politicii de minerit,“ va fi instalată o capacitate nouă de 10.000 de megawați în eolian și solar, în următorii 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.