Acasă » Interes general » Investimental și Intercapital lansează un fond axat pe cele mai bune titluri energetice și bancare

Investimental și Intercapital lansează un fond axat pe cele mai bune titluri energetice și bancare

28 noiembrie 2023
Interes general
energynomics

Investimental și Intercapital Asset Management vor lansa ETF-ul InterCapital BET-TRN UCITS la începutul anului 2024. Astfel, Investimental, cel mai nou broker pe piața de capital românească și InterCapital Asset Management, cel mai mare manager independent de investiții din Croația, cu active de 420 milioane de euro în administrare, anunță semnarea unui acord pentru lansarea unui nou ETF pe Bursa de Valori București.

Acest ETF, a cărui lansare este planificată pentru începutul anului viitor, va urmări performanța indicelui BET-TRN, care include cele 20 de companii românești blue-chip, cum ar fi Banca Transilvania, Hidroelectrica, OMV Petrom sau Romgaz.

Acronimul TRN din BET-TRN înseamnă „Total Return Net”, ceea ce denotă faptul că indicele reflectă nu numai evoluțiile prețurilor companiilor blue-chip, dar presupune și reinvestirea dividendelor nete.

ETF-ul InterCapital BET-TRN UCITS, planificat pentru a intra la tranzacționare pe Bursa de Valori București în primul trimestru al anului 2024, va reprezenta un instrument important pe piața de capital locală, oferind investitorilor diversificare pe cele mai lichide 20 de companii românești incluse în BET, incluzând atât acțiuni defensive, cât și companii antreprenoriale locale dinamice. Prin urmare, investitorii vor putea obține expunere pe piața locală investind chiar și sume mici care, în mod normal, nu le-ar permite să construiască un portofoliu de investiții diversificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *