Acasă » Electricitate » Intesa Leasing obține o nouă finanțare pentru economia de energie în companiile din Serbia

Intesa Leasing obține o nouă finanțare pentru economia de energie în companiile din Serbia

29 aprilie 2022
Electricitate
energynomics

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Serbia urmează să beneficieze de o nouă finanțare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și a Uniunii Europene (UE), puse la dispoziție prin intermediul Intesa Leasing.

O nouă linie de credit de 5 milioane de euro va fi împrumutată de Intesa Leasing firmelor sârbe sub formă de contracte de leasing pentru echipamente, vehicule și atele, permițându-le să investească pentru ca standardele și procesele lor de lucru și să devină mai competitive pe piețele locale și europene. Scopul este de a încuraja IMM-urile să investească în îmbunătățiri în trei domenii-cheie: protecția mediului, sănătate și siguranță (H&S) și calitatea produselor.

Odată ce proiectele vor fi finalizate cu succes, IMM-urile vor putea accesa granturi în valoare de până la 15% din valoarea totală a contractului de închiriere.

O atenție deosebită va fi acordată investițiilor în tehnologii mai ecologice, pentru a ajuta IMM-urile să se adapteze la standardele de mediu ale UE și să își îmbunătățească eficiența energetică. Cel puțin 60% din toate contractele de leasing vor susține măsuri de economisire a energiei.

Noua facilitate face parte din Programul de sprijin pentru competitivitatea IMM-urilor din Balcanii de Vest, la care BERD acordă împrumuturi, iar Uniunea Europeană (UE) contribuie cu elemente de stimul și asistență tehnică. Obiectivul este să sprijine IMM-urile să își modernizeze activitățile și să profite de oportunitățile comerciale din regiunea Balcanilor de Vest și din întreaga piață europeană.

„Suntem foarte bucuroși să continuăm cooperarea noastră de succes cu BERD, în special în contextul post-Covid-19, care a fost deosebit de dificil pentru IMM-uri”, a declarat Darko Popović, președintele Consiliului de administrație al Intesa Leasing și CEO al Băncii Intesa. „Cu noua linie de credit vom oferi condiții favorabile de leasing clienților noștri IMM-uri, cu scopul de a îmbunătăți standardele de lucru ale acestora pentru a stimula competitivitatea acestui segment pe piețele locale și europene”, a explicat el.

Intesa Leasing Belgrad este membră a grupului bancar Intesa Sanpaolo și una dintre cele mai mari companii de leasing din Serbia, cu activități semnificative de afaceri în sectoarele automobilelor, echipamentelor și imobiliarelor. Combinând experiența globală cu competențele locale, acesta caută soluții care să răspundă nevoilor clienților și să sprijine o calitate mai bună a vieții, prosperitatea și dezvoltarea economică și a societății într-un sens mai larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.