Acasă » Electricitate » Hidro » Instanța a respins contestațiile la insolvența Hidroelectrica formulate de doi traderi de energie

Instanța a respins contestațiile la insolvența Hidroelectrica formulate de doi traderi de energie

23 februarie 2016
Electricitate
energynomics

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins contestațiile formulate de companiile de trading de energie Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, arată un comunicat al producătorului de energie.

“După ce a rămas în pronunţare în data de 11.02.2016 şi a amânat o săptămână pronunţarea, Curtea de Apel Bucureşti a respins prin decizia civilă nr. 99 din 18 februarie 2016 opoziţiile formulate de traderii de energie Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica”, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, opoziţia înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 2012 a fost iniţial respinsă că lipsită de interes în iunie 2013. Această sentinţa a fost casată de CAB, care printr-o decizie din februarie 2014 a admis recursul traderilor şi a trimis cauza spre rejudecare Tribunalului Bucureşti, scrie Agerpres.

În rejudecare, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiate opoziţiile formulate de Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Alpiq AG şi Sindicatul Naţional Petrom Energie împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica.

Totodată, Tribunalul a obligat companiile Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie la cheltuieli de judecată în sumă de 29.469,05 lei către Hidroelectrica şi în sumă de 29.516,71 lei către Fondul Proprietatea, care a intervenit în favoarea Hidroelectrica.

“Decizia Curţii de Apel confirmă definitiv că declararea insolvenţei Hidroelectrica a fost o decizie corectă, care validează şi consolidează implicit toate măsurile administratorului judiciar Euro Insol, inclusiv denunţarea celor 11 contracte bilaterale care au generat pierderi financiare companiei de peste 1 miliard de euro. Şi în faţa instanţei de recurs, cei doi traderi Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries au formulat cereri care au tergiversat judecata, respectiv cereri de recuzare a membrilor completului de judecată şi o cerere de strămutare a judecăţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, toate acestea fiind respinse”, au adăugat reprezentanţii Hidroelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *