Acasă » Interes general » Inflația zonei euro accelerează în luna aprilie pe fondul scumpirii energiei și serviciilor

Inflația zonei euro accelerează în luna aprilie pe fondul scumpirii energiei și serviciilor

6 mai 2019
Interes general
Energynomics

Creșterea prețurilor din zona euro a accelerat cu mult mai mult decât se estimase în aprilie, în principal din cauza scumpirii energiei și serviciilor, iar inflația de bază urmărită îndeaproape de Banca Centrală Europeană a crescut, deasemenea, potrivit estimărilor inițiale publicate vineri. Inflația din luna aprilie s-a majorat în principal din cauza energiei, ale cărei prețuri au crescut cu 5,4 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, după o creștere de 5,3 la sută în luna martie.

Biroul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a indicat că prețurile de consum în cele 19 țări ale zonei euro au crescut cu 1,7 la sută față de luna aprilie, accelerând de la 1,4 la sută în martie și peste așteptările pieței de doar 1,6 la sută. Aceasta este cea mai mare cifră, din octombrie 2018, potrivit Reuters.

BCE dorește să mențină inflația sub 2%, dar aproape această cifră pe termen mediu și a amânat, la sfârșitul anului trecut, orice măsură de înăsprire a politicii sale monetare din cauza încetinirii economiei zonei euro.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *