Acasă » Electricitate » Hidro » Incendiu puternic la Hidrocentrala Porțile de Fier – focul a fost stins, nu există victime

Incendiu puternic la Hidrocentrala Porțile de Fier – focul a fost stins, nu există victime

2 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Un incendiu puternic a afectat transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5 de la Hidrocentrala Porțile de Fier, focul fiind stins în cursul serii de echipele de pompieri, conform unui comunicat al Hidroelectrica.

”Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranță, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet”, se arată în comunicat.

Producția a fost afectată pentru câteva ore.

”Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt în proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%.

În cursul dimineții se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru reparare și restabilirea condițiilor normale de lucru. În aceste momente , siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hidroelectrica și vor fi depuse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție”.

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *