Acasă » Regenerabile » Solar » În județul Brașov va fi construit cel mai mare parc solar din România

În județul Brașov va fi construit cel mai mare parc solar din România

17 octombrie 2013
Electricitate
energynomics

Firma Green Vision Seven, care are ca acționar majoritar furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon, va pune în funcţiune în judeţul Braşov, până la sfârşitul acestui an, un parc solar de 82 MW. Cel mai mare parc solar realizat până în prezent în România este cel de 45 MW al grupului sud-coreean Samsung.

Prin urmare, raportat la capacitatea de producție instalată, parcul din Brașov va deveni cea mai mare unitate de acest tip din România, și este dezvoltat în două etape. „Prima parte a acestui proiect, de 55 MW, este deja în teste, şi restul de 27 MW sunt în construcţie. Până la sfârşitul acestui an parcul va fi funcţional”, a declarat joi administratorul Green Vision Seven.

Investiția de peste 100 de milioane de euro este asigurată în proporție de mai mult de două treimi din două credite de 50 milioane de euro și de 33 milioane de euro contractați de la China Development Bank. Hareon creditează cu cei 83 milioane de euro firma H1 Ventures Swiss Holding, care, la rândul său, împrumută firma Freen Vision Seven.

Administratorul firmei dezvoltatoare afirmă că proiectul are șanse de a fi dezvoltat până la o capacitate instalată de 168 MW, dar o decizie în acest sens va fi luată anul viitor, și depinde de cadrul legistiv. Dacă va fi aprobată continuarea, proiectul va depăși peste 200 milioane de euro.

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *