Acasă » Termo » Încălzire centralizată » Împrumutul PMB pentru RADET ”aduce situația la zi”, rămâne de văzut când se fac plățile

Împrumutul PMB pentru RADET ”aduce situația la zi”, rămâne de văzut când se fac plățile

Energynomics

Bogdan Tudorache

Banii pe care Primăria Bucureşti a decis să-i împrumute de la trezoreria statului pentru subvenţia termiei ”aduc situația la zi”, au declarat surse apropiate situației pentru energynomics.ro.

”Banii Primăriei vor intra în completare alături de încasările din contul escrow. PMB a bugetat pentru acest an pentru termie 800 milioane – 1 miliard de lei, asta nu înseamnă că se va mai împrumuta și pentru restul de bani, pe final de an, ci că vor plăti din încasările proprii”, a declarat sursa citată.

”Subvenția nu se plătește exclusiv din acest împrumut. Mai există și alte surse. Important este însă să se miște bine lucrurile din punct de vedere birocratic. Faptul că Primăria, prin Consiliul Local, a decis să ia acest împrumut, este una, însă tragerile de la trezorerie presupun mai multe proceduri birocratice care necesită timp. Nu cred că PMB se va împrumuta din nou și pentru a doua parte a anului”, a mai adăugat sursa citată.

Primăria Bucureşti a dispus de un credit de 462 de milioane de lei, rambursabil în 20 de ani, pentru a putea plăti subvenţia pentru energia termică restantă către RADET. Primăria Bucureşti s-a putut împrumuta după ce Guvernul a adoptat recent o ordonanță prin care primăriile pot accesa banii din privatizări de la Trezoreria Statului pe perioade de până la 20 de ani, în limita sumei de 700 milioane lei.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.