Acasă » Electricitate » Hidroelectrica lansează proiectul MHC Poiana Ruscă, cu granturi norvegiene

Hidroelectrica lansează proiectul MHC Poiana Ruscă, cu granturi norvegiene

23 noiembrie 2021
Electricitate
Energynomics

Proiectul Hidroelectrica MHC Poiana Ruscă s-a calificat cu succes pentru a fi implementat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și norvegiene în valoare de 462.000 euro, transmite compania.

Scopul Proiectului este de a crește ponderea producției de energie regenerabilă în mixul energetic total al României, în conformitate cu strategia și politicile UE prin promovarea resurselor regenerabile (hidro) și reducerea emisiilor de CO2, prin dezvoltarea potențialului hidroenergetic al debitului de servitute evacuat în aval de barajul Poiana Ruscă și construirea unei noi centrale de producere a energiei din surse regenerabile complet automatizată, cu o capacitate instalată de 281 kW care va genera o producție anuală estimată de energie de 1.534,34 MWh/an.

Granturile SEE și norvegiene sunt finanțate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Granturile au două obiective – de a contribui la o Europă egală, atât din punct de vedere social, cât și economic – și de a consolida relațiile dintre Islanda, Liechtenstein și Norvegia și cele 15 state beneficiare din Europa. Obiectivul granturilor este de a reduce disparitățile sociale și economice și de a consolida relațiile bilaterale. Acest lucru consolidează piața internă, conducând la o Europă mai prosperă.

Prin implementarea acestui Proiect, Hidroelectrica, beneficiind de sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, va putea dezvolta o nouă capacitate regenerabilă cu cele mai bune rezultate datorită experienței sale în dezvoltarea și implementarea proiectelor hidroenergetice greenfield.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *