Acasă » Interes general » Hidroelectrica a reluat în acest an organizarea Trofeului Energeticianului

Hidroelectrica a reluat în acest an organizarea Trofeului Energeticianului

18 iulie 2022
Interes general
energynomics

Hidroelectrica a reluat în acest an organizarea unuia dintre cele mai prestigioase concursuri profesionale din România: Trofeul Energeticianului. Evenimentul, a cărui derulare a fost suspendată pe perioada pandemiei (2019-2021), se află în acest an la cea de-a XXIV-a ediție și este găzduit de Sucursala Hidrocentrale Sebeș – Uzina Hidroelectrică Sibiu.

Concursul profesional „Trofeul Energeticianului”, a cărui etapă finală s-a desfășurat în dată 14 iulie, are drept scop stimularea interesului şi preocupării salariaţilor pentru creşterea continuă a performanțelor profesionale şi se bazează pe încurajarea pregătirii conntinue și perfecționării angajaților. Meseriile vizate sunt: maşinist exploatare; electrician exploatare, salariaţi cu studii superioare, lăcătuş de întreținere şi reparaţii agregate energetice, electrician PRAM-AMC, electrician de întreţinere şi reparaţii agregate energetice.

Premiile substanțiale acordate – care pot ajunge în suma brută până la un maximum de 5.000 de euro (echivalent în lei, pentru câștigătorul locului I al concursului cu public), sunt de natură să stimuleze atât competiția, cât și excelență profesională pe termen lung. Astfel, în acest an, la probe au fost înscriși 229 de participanți (Executiv, Sucursale Hidroelectrica, secții de servicii și reparații hidroenergetice din Hidroserv), pentru faza finală pe țară calificându-se 42 dintre aceștia.

„Pregătirea  personalului este una dintre cele mai rentabile investiții pe care le poate face Hidroelectrica. Faptul că avem în echipa noastră oameni cu calități profesionale de excepție ne ajută să ne păstrăm poziția de lider pe piață de energie din România și ne îndeamnă să privim cu încredere la proiectele de viitor și la cele pe care le avem în desfășurare. Ne putem baza pe oameni, am văzut-o în perioadele grele, de pandemie, o vedem și în muncă de fiecare zi, o muncă făcută cu seriozitate, loialitate și consecvență”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

”Ne bucură să vedem că avem salariați foarte bine pregătiți, și că generațiile tinere vin, de asemenea, din urmă, în forță și cu ambiție. Vreau să menționez că anul acesta  avem un candidat care participa pentru prima dată la Trofeul Energeticianului, proaspăt angajat în Hidroelectrica,  în octombrie 2021,  și care – la vârstă de numai 25 de ani a ajuns la faza finală pe țară”, a adăugat Bogdan Badea.

Hidroelectrica este preocupată de asigurarea schimbului de generații, astfel că societatea se implică în proiecte de învățământ dual pentru calificarea potențialilor săi noi angajați, în principalele meserii necesare în exploatarea centralelor – electrician aparate, echipamente electrice și energetice și electromecanic utilaje și instalații industriale. Proiectul se derulează în anii școlari cuprinși în perioada 2020-2023. În prezent, în cadrul acestor programe sunt înscriși un număr de 183 de elevi, aceștia beneficiind de burse lunare plătite de Hidroelectrica.

De asemenea, începând cu anul 2018, Directoratul Hidroelectrica a  aprobat 50 de burse private de studii (30 pentru studenți și 20 pentru elevi). Pentru anul universitar/ școlar 2022-2023 continuă procesul de selecție pentru ocuparea celor 33 de burse private de studii rămase din cele 50 alocate (18 studenți și 15 elevi), respectiv: 11 burse pentru studenţi de la facultăţi cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic şi electromecanic, repartizate în sucursale; 7 burse pentru studenţi de la facultăţi cu profil de construcţii hidrotehnice, IT, management resurse umane, repartizate în executive și sucursale; 15 burse pentru elevi din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar cu profil energetic, electrotehnic şi electromecanic, repartizate în sucursale.

Valoarea bursei lunare pentru studenți este de 1.000 lei, 10 luni pe an, iar valoarea bursei lunare pentru elevi este de 600 lei, 10 luni pe an.

În plus față de acestea, începând cu anul 2022 Hidroelectrica derulează programe de Internship atractive, în special pentru exploatarea centralelor, urmând că cei mai buni interni, care obțin calificativul „foarte bine”, să fie angajați în meseriile și pe posturile pentru care s-au pregătit.

De asemenea, societatea oferă posibilitatea de practică profesională în centralele Hidroelectrica unui număr de cca. 160  de studenți și masteranzi din cadrul unora dintre cele mai prestigioase universități din țară: Universitatea Politehnică din București; Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Craiova; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași; Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău și Universitatea din Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *