Acasă » Electricitate » Hidro » Hidroelectica selectează intermediarul pentru privatizarea a 15% din acţiuni

Hidroelectica selectează intermediarul pentru privatizarea a 15% din acţiuni

20 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Compania Hidroelectrica va selecta un nou intermediar pentru listarea la bursă, după ce Guvernul a majorat pachetul de acţiuni pe care îl va oferi investitorilor de la 10% la 15%, iar companiile interesare vor putea depune oferte până în 20 ianuarie 2014, dată la care vor fi deschise.

Preţul caietului de sarcini a fost redus de la 8.000 de euro, plus TVA, la 2.000 de euro, fără TVA, se arată într-un anunț al Hidroelectrica.

Totodată, valoarea garanției de participare a scăzut de la 25.000 de euro la 5.000 de euro.

Hidroelectrica a selectat în primăvara anului trecut consorţiul format BRD – Citigroup – Societe Generale – Intercapital pentru listarea la bursă, însă contractul nu a fost semnat.

Listarea pe piața de capital a producătorului de electricitate a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internațional, Comisia europeană și Banca Mondială, dar a fost amânată de mai multe ori.

Hidroelectrica s-a fost în insolvență timp de un an, din iunie 2012 până în luna iunie a acestui an.

Statul deține, prin Departamentul pentru Energie, 80,05% din capitalul Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participație de 19,94%. Hidroelectrica are un capital social de 4,475 miliarde de lei (1 miliard de euro).

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *