Acasă » Legislatie » Hanga: Suntem în proces de revizuire a Codului de guvernanță corporativă

Hanga: Suntem în proces de revizuire a Codului de guvernanță corporativă

10 iunie 2024
Legislatie
energynomics

Bursa de Valori Bucureşti a demarat, la începutul anului, procesul de revizuire a Codului de guvernanță corporativă, a anunțat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În context, acesta a menționat că şi-ar dori schimbarea denumirii în Cod de bună guvernanță.

„Codul de guvernanță corporativă al Bursei de Valori Bucureşti există din 2015. La începutul anului acesta am demarat procesul de revizuire a codului…Deci chiar a fost bine că ne-am mişcat preventiv. Adică în momentul în care a venit recomandarea de la OCDE, noi eram deja cu proiectul în curs, cu proiectul de revizuire a Codului de guvernanță corporativă. Oricum, cadrul îl avem acolo, principiile de bază le avem acolo, poate reuşim să-i schimbăm şi numele şi loc de guvernanță corporativ, să-i spunem bună guvernanță, că sună cumva mai prietenos. Eu când aud termenul de guvernanță corporativă îmi trezeşte o reacție adversă că de multe ori corporatismul este asociat cu ceva nu neapărat pozitiv. Deci, suntem într-un proces de revizuire. Bazele le avem acolo, în cadrul codului”, a spus Radu Hanga, citat de Agerpres.

El a menționat că în Cod vor fi introduse mici ajustări şi se va trece printr-un proces de consultare cu emitenții pentru că atunci când sunt făcute recomandări ar trebui să aibă la bază „bunul simț”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *