Acasă » Electricitate » Guvernul verifică activitățile Transelectrica și Teletrans

Guvernul verifică activitățile Transelectrica și Teletrans

18 mai 2018
Distribuţie
Energynomics

Potrivit raportului de inspecție economico–financiară, urmare a închirierii de capacități și elemente de infrastructură din rețeaua publică de telecomunicații, cu nerespectarea prevederilor legale, Teletrans ar fi adus prejudicii bugetului de stat în sumă de 88.778.158 lei, reprezentând sume încasate și nevirate la bugetul de stat în perioada 2006-2016.

Conducerea filialei Transelectrica susține că baza de calcul folosită de inspectorii de la Finanțe a fost eronată Ministerul Economiei, prin Corpul de Control al Ministrului, a inițiat o acțiune de control la Transelectrica, începând cu data de 18 ianuarie 2018. Potrivit Raportului trimestrial al companiei, în urma verificărilor, se va face o analiză comparativă a rezultatelor economico-financiare ale Transelectrica în ultimii trei ani de activitate, conform investenergy.ro.

Se verifică, totodată, modul de organizare și desfășurare a activității de achiziții, modul de încheiere și derulare a contractelor de consultanță, asistență și reprezentare juridical și a litigiilor, modul de încheiere și derulare a contractelor de sponsorizare, precum și modul de efectuare a cheltuielilor de deplasare. Se urmărește și dacă au fost respectate prevederile legale și normele interne cu privire la organizarea și funcționarea entității, modul de îndeplinire a ordinelor, instrucțiunilor și a altor dispoziții date de ministrul economiei, în domeniul specific de activitate și se verifică stadiul de îndeplinire a măsurilor dispuse prin rapoartele anterioare.

În premieră, Transelectrica a intrat pe pierderi, în 2017. Cauza raportată de conducerea companiei este o decizie de impunere a ANAF de 99 milioane lei.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *