Acasă » Interes general » Macroeconomie » Guvernul va majora taxele miniere cu 6,7%, pentru 630.000 de lei în plus pe an

Guvernul va majora taxele miniere cu 6,7%, pentru 630.000 de lei în plus pe an

29 aprilie 2014
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Guvernul va majora taxele miniere cu până la 6,7%, la mai puţin de un an de la creşterea precedentă, operaţiune în urma căreia estimează încasări anuale la buget mai mari cu 630.000 lei, dar şi creşteri ale preţurilor unor produse.

Taxa de prospecțiune minieră va crește de 320 lei pe kilometri pătrat la 341 lei, taxa de explorare va urca de la 1.280 lei pe kilometru pătrat la 1.366 lei, iar taxa de exploatare va fi majorată de la 32.000 lei pe kilometru pătrat la 34.152 lei.

Aceste majorări sunt prevăzute într-un proiect de horătâre de guvern elaborat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

În nota de fundamentare se menţionează că „adoptarea prezentului proiect de act normativ este de natură a se reflecta în creștere nivelului prețurilor ale unora dintre produsele obținute din resursele minerale utile”.

Taxele anuale pentru activităţi miniere au fost majorate de Guvern cu 28% în luna iulie a anului trecut.

Sursa
Mediafax

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *