Acasă » Interes general » Guvernul va cere fonduri UE pentru dezvoltarea energeticii pe bază de hidrogen în România

Guvernul va cere fonduri UE pentru dezvoltarea energeticii pe bază de hidrogen în România

10 mai 2020
Interes general
Energynomics

Guvernul vrea să includă un proiect numit „HUB Român de Hidrogen și Noi Tehnologii Energetice” („Ro-HYDROHUB”) ca operațiune de importanță strategică în cadrul Programului Operațional Creștere Inteligentă și Digitalizare 2021-2027, finanțat din fonduri UE, scrie Profit.ro.

„Revoluția energetică impusă și demarată la nivel internațional modifică paradigmele energetice existente, punând în fața statelor provocări științifice și tehnologice noi. În contextul în care mix-ul, atât de variat din punct de vedere energetic, de care dispunea România, a suferit modificări la nivel calitativ cu impact asupra emisiilor de dioxid de carbon, energetica hidrogenului poate contribui la rezolvarea problemelor globale legate de efecte climatice și creșterea gradului de securitate energetică la nivel național”, se arată într-un document guvernamental.

Potrivit sursei citate, scopul noii facilități este de a accelera implementarea tehnologiilor emergente ale hidrogenului în contextul național, coordonarea și concentrarea capabilităților în acest domeniu fiind critică pentru conectarea tuturor potențialilor participanți și a tuturor capabilităților, pe întreg lanțul de valori existent.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *