Acasă » Interes general » Macroeconomie » Guvernul se opune acordării de bonusuri pentru listarea Electrica

Guvernul se opune acordării de bonusuri pentru listarea Electrica

9 noiembrie 2014
Electricitate
energynomics

Departamentul pentru Energie se opune acordării membrilor fostului Consiliu de Administraţie al Electrica a bonusului pentru succesul listării companiei. Reprezentanţii Electrica au declarat: „Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Electrica nu există această solicitare (n.r. a unei prime pentru succesul listării). Aşa cum a anunţat deja public ministrul delegat pentru Energie, dacă vreodată, la eventuala propunere a unui acţionar minoritar, se va lua în discuţie în AGA acest subiect, Departamentul pentru Energie se va opune”, conform Bursa.

Vechiul CA al Electrica (format din Marius Untescu, Constantin Dinescu, Niculae Pleşa, Rareş Ion Popescu şi Ioan Roşca, care este şi directorul general al societăţii) a hotărât, pe 30 iulie, să supună aprobării acţionarilor acordarea unui procent de 0,1% din suma încasată de stat ca urmare a finalizării cu succes a privatizării prin listare.

Vânzarea Electrica a adus statului venituri de 1,95 miliarde de lei, conform datelor oficiale, ceea ce ar însemna ca fiecare membru al vechiului Consiliu de Administraţie al Electrica să primească o primă de 390.000 de lei (în jur de 90.000 de euro).

Electrica a debutat pe bursă pe 4 iulie, după cea mai mare ofertă publică derulată vreodată pe piaţa noastră de capital, prin care compania a atras echivalentul a 444 milioane euro transferând către investitorii privaţi participaţia majoritară. La vremea respectivă, brokerii au apreciat că oferta Electrica a fost încheiată cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.