Acasă » Electricitate » Guvernul italian intenţionează să reia privatizarea Enel și Eni

Guvernul italian intenţionează să reia privatizarea Enel și Eni

10 aprilie 2017
Distribuţie
energynomics

Guvernul italian intenționează să reia programul de privatizare al grupului energetic Eni și a companiei de utilități Enel SpA, fondurile obţinute urmând să fie folosite pentru reducerea datoriei publice, potrivit unei declaraţii făcute sâmbătă de viceministrul Economiei, Enrico Morando, transmit Bloomberg şi Reuters. Potrivit sursei citate, în programul de privatizare se mai regăsește Poşta Naţională Italiană, compania de căi ferate, Ferrovie dello Stato SpA şi Fondul de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

”Valoarea participaţiilor pe care vrea să le vândă Executivul de la Roma se ridică la 0,3-0,4% din PIB pentru 2017 şi pentru anii următori”, a declarat Enrico Morando.

Potrivit Guvernului italian, companiile europene de utilităţi sunt afectate în ultimii ani de dezvoltarea puternică a surselor de energie regenerabilă şi de scăderea preţului energiei, care au determinat pierderi la centralele pe bază de cărbune şi gaze naturale.

Potrivit reprezentanților Enel, ”în următorii trei ani, compania va vinde active de trei miliarde de euro şi va reinvesti două miliarde de euro în achiziţii”. Astfel, în primul semestru din acest an compania ar urma să cheltuie 1,2 miliarde de euro, în principal pentru preluarea companiei de distribuţie a energiei Celg-D din Brazilia, arată sursa citată.

În România, Enel deţine 64,4% în Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% în Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *