Acasă » Termo » Guvernul impune sancţiuni pentru autoritățile care nu plătesc cu prioritate sumele pentru alimentarea cu energie termică

Guvernul impune sancţiuni pentru autoritățile care nu plătesc cu prioritate sumele pentru alimentarea cu energie termică

energynomics

Guvernul vrea să impună sancţiuni contravenţionale pentru autoritățile administraţiei publice locale care nu plătesc cu prioritate sumele pentru alimentarea cu energie termică, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului. Astfel, contravenţiile vor fi sancţionate cu amendă între 50.000 lei şi 100.000 lei, iar constatarea şi aplicarea amenzilor vor fi efectuate de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Finanţelor Publice.

”Prin prezentul act normativ se propune asigurarea continuității funcționării serviciului de alimentare centralizată cu energie termică a populației în sezonul rece 2020, prin reglementarea unei soluţii juridice în sensul asigurării integrale a plăților pentru energie termică furnizată din fondurile publice, potrivit legii, și/sau a plăţilor în avans achitate de autoritățile publice locale în baza convențiilor de justificare a avansurilor pentru consumul de gaze naturale”, se arată în proiect, potrivit financialintelligence.ro.

Astfel, sumele datorate trebuie virate cu prioritate în conturi speciale, de tip escrow. ”Virarea de către autorităţile administraţiei publice a fondurilor de la bugetele locale, prevăzute la alin. (3), acordate conform legii și/sau încasarea de către agenţii economici producători şi/sau distribuitori de energie termică a sumelor de la beneficiarii de energie termică şi a fondurilor de la bugetele locale, în alte conturi decât cele de tip «Escrow» constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 50.000 lei şi 100.000 lei, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Finanţelor Publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *