Acasă » Interes general » Guvernul extinde termenul pentru depunerea documentației necesare ajutorului de stat în metalurgie

Guvernul extinde termenul pentru depunerea documentației necesare ajutorului de stat în metalurgie

6 noiembrie 2020
Interes general
Energynomics

Bogdan Tudorache

Guvernul are în lucru prelungirea termenului de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat de la 7 la 30 de zile, susține Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul MEEMA. Ministerulul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, cu o valoare totală de aproximativ 290 milioane de euro. Primii beneficiari au primit deja banii, iar echipa tehnică din cadrul ministerului a făcut mari eforturi pentru a soluționa blocajele și a sprijinit societățile care au întâmpinat dificultăți la completarea dosarelor, a spus secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan.

”Ne dorim să susținem industria metalurgică și să întărim piața internă, aceasta fiind tendința la nivel european. Fiecare stat membru încearcă să încurajeze piața internă pentru a sprijini companiile din țară, mai ales acum, în contextul pandemiei, când toată lumea întâmpină dificultăți economice. Eu vreau să inițiez astăzi un dialog pe care să îl continuăm în perioada următoare. Vreau să identificăm împreună soluții pornind de la propunerile pe care dumneavoastră le aveți pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale acestei crize, dar și să modurile în care eu și colegii mei de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vă putem ajuta la nivel legislativ”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat MEEMA.

Situația industriei metalurgice constituie o preocupare constantă atât la nivel național cât și la nivel european și mondial, fiind analizată și încercându-se găsirea de soluții în Comisia Europeană (Consiliul Competitivitate), în Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) și în cadrul reuniunilor G7 și G20. Produsele industriei metalurgice formează baza pentru lanțurile de valori economice industriale cheie, cum ar fi industria automobilelor, construcțiile, ingineria mecanică, precum și industria energetică. Menținerea unei producții metalurgice competitive joacă un rol strategic în asigurarea creșterii economice și a locurilor de muncă.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *