Acasă » Electricitate » Guvernul ar vrea ca Hidroelectrica să se listeze cu 10%, CE Oltenia cu 15%

Guvernul ar vrea ca Hidroelectrica să se listeze cu 10%, CE Oltenia cu 15%

10 mai 2019
Cogenerare
Energynomics

Guvernul vrea să listeze 10% din acţiunile Hidroelectrica şi 15% din cele ale Complexului Energetic Oltenia, conform Programului de convergenţă 2019-2022.

„Guvernul are în vedere iniţierea unei oferte publice primare pentru vânzarea unui pachet de 10% acţiuni nou emise la SPEEH Hidroelectrica S.A., respectiv 15% acţiuni nou emise la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., prin majorare de capital social”, se arată în documentul emis de ministerul Finanțelor.

„În ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia S.A., a fost aprobată în cursul anului 2018 Strategia CEO pentru perioada 2019-2030, care vizează restructurarea şi eficientizarea activităţii în vederea creşterii atractivităţii societăţii pentru investitori. De asemenea, compania a demarat o serie de proiecte de investiţii în vederea modernizării şi alinierii la normele de mediu. În 2018 a demarat proiectul ce vizează reparaţia capitală a grupului nr. 5 de 330 MW de la Rovinari, urmând să continue investiţiile majore demarate în anii anteriori”, mai susține documentul.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *