Acasă » Termo » Guvernul alocă în acest an 110 mil. lei pentru închiderea a două mine din Valea Jiului

Guvernul alocă în acest an 110 mil. lei pentru închiderea a două mine din Valea Jiului

30 septembrie 2020
Minerit
Energynomics

Închiderea a două dintre exploatările miniere de subteran din Valea Jiului, Lonea și Lupeni, proces care s fost amânat, va necesita în acest an fonduri totale de 110 milioane de lei, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Economiei și Energiei.

„Ajutorul de stat în sumă totală de 109.172 mii lei pentru anul 2020, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, aprobat pe anul 2020” și ”este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri, care include acordarea de ajutoare de stat și care vizează închiderea minelor necompetitive din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvență. Aceste măsuri de sprijin se acordă până în anul 2024 și au fost notificate și autorizate de Comisia Europeană”, se arată în document, conform economica.net.

Planul de închidere prevedea ca încetarea activităţii de producţie la minele Lonea şi Lupeni să aibă loc la finalul anului 2018, dar termenul a fost prelungit, până la finalul acestui an pentru an pentru mina Lonea și până în iulie 2021 pentru mina Lupeni.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *