Acasă » Electricitate » Guvernul a aprobat proiectul de lege care permite listarea Hidroelectrica

Guvernul a aprobat proiectul de lege care permite listarea Hidroelectrica

4 februarie 2021
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

Guvernul a adoptat proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu. Practic, vechea lege interzicea înstrăinarea oricăror participații ale statului până în vara anului 2022. Unul din cele mai controversate efecte ale legii era interzicerea listării a 10-15% din Hidroelectrica, companie de stat care are nevoie de transparență și lichiditate.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România… Proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate (…). Din primul moment am spus că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea şi astăzi în şedinţa de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abrogă Legea 173 din 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

El a adăugat că proiectul de lege va fi trimis în Parlament spre adoptare.

„Este un lucru foarte important, un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât şi din exterior, că acest guvern este un guvern care susţine investiţiile, un guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta şi este un semnal corect”, a declarat Cîţu.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *