Acasă » Petrol și Gaze » Grupul MOL anunță un profit global înainte de impozitare de 500 mil. USD și vânzări diesel în creștere în România

Grupul MOL anunță un profit global înainte de impozitare de 500 mil. USD și vânzări diesel în creștere în România

Energynomics

Bogdan Tudorache

Grupul Mol a înregistrat un rezultat EBITDA de peste 500 de milioane USD în primul trimestru al anului 2019, a anunțat compania.

În România, pe segmentul retail, vânzările de motorină ale Grupului MOL au înregistrat o creștere de 2.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 121kt în Q1, 2018, la 124 kt în primul trimestru al acestui an. Vânzările de benzină au înregistrat o ușoară scădere în volum, situându-se la nivelul de 35 kt, față de 36 de kt în primul trimestru al anului trecut.

Pe plan global, în primele trei luni ale anului, Grupul MOL a înregistrat un rezultat EBITDA de peste 500 de milioane de dolari, în linie cu obiectivele anuale ale companiei.

Rezultatul EBITDA generat de segmentul Upstream s-a menținut la un nivel similar celui din anul precedent, fiind de 283 milioane USD (HUF 79,4 miliarde), în condițiile în care nivelul crescut al producției a compensat alți factori negativi. Producția a crescut în primul trimestru la 116.000 barili echivalent petrol pe zi, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani, pe fondul performanței solide a activelor din Regatul Unit al Marii Britanii.

Segmentul Downstream a raportat un prim trimestru mai slab, generând un rezultat operațional (clean CCS EBITDA) de 138 milioane USD (HUF 38,6 mld), cu 37% sub nivelul aferent perioadei similare a anului trecut, în contextul deteriorării segmentului rafinare, parțial atenuată de performanța internă solidă.

Segmentul Consumer Services și-a continuat ritmul de creștere de două cifre, generând un rezultat EBITDA cu 10% mai mare față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul de 89 milioane USD (HUF 24,9 mld) s-a datorat volumelor mai mari de vânzări de carburanți și a contribuției mai mari a segmentului non-fuel. Consumul de carburanți a crescut cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut în regiunea Europei Centrale și de Est (cu o creștere de 5%, atât în Ungaria, cât și în Croația), asigurând un mediu favorabil.

Segmentul Gas Midstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 66 milioane USD (HUF 18,4 mld) în primul trimestru, în scădere cu 23% față de perioada similară a anului trecut.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *