Acasă » Electricitate » Grupul ENEVO a aniversat 10 ani de antreprenoriat românesc pe piața globală a energiei și automatizării

Grupul ENEVO a aniversat 10 ani de antreprenoriat românesc pe piața globală a energiei și automatizării

20 mai 2024
Electricitate
energynomics

La aniversarea a 10 ani de existență, grupul ENEVO anunță că se pregătește de o creștere exponențială a volumului de afaceri. De asemenea, 2024 aduce și lansarea SENTRY.OT, o soluție software revoluționară pentru siguranța sistemelor critice în fața atacurilor cibernetice.

Povestea ENEVO a început în 2014 “cu o echipă de 20 de tineri ambițioși și continuă cu același entuziasm și avânt și astăzi, alături de peste 200 de specialiști”, spune Radu Brașoveanu, co-fondator al ENEVO Group, alături de Cristian Pîrvulescu. Colegi de facultate, cei doi au început cu dorința de a dezvolta ENEVO într-un jucător important în domeniul energiei, digitalizării și a securității cibernetice.

„Activitatea noastră s-a bazat pe livrare la cheie a stațiilor de medie și înaltă tensiune, centre personalizate de dispecerizare a energiei, SCADA de hidrocentrale dar și sisteme de control industrial, diverse aplicații pentru eficiența energetică și centrale regenerabile,” povestește Radu.

Zece ani mai târziu, ENEVO Group este acum un furnizor tehnic bine-cunoscut pe 4 continente, cu 5 birouri regionale în 12 țări. Printre principalele realizări se numără peste 250 MWp de centrale regenerabile în construcție, peste 50 de centrale fotovoltaice cu sisteme de control implementate, 40 MWp de centrale fotovoltaice livrate și 50 de stații electrice de medie și înaltă tensiune în care specialiștii ENEVO au livrat servicii de proiectare, echipamente, sisteme de protecție și sisteme SCADA, realizate la cheie.

Potrivit lui Cristian Pîrvulescu, 2024 este punctul de lansare pentru o dezvoltare mai accelerată, dar și mai structurată a ENEVO. “Facem pași rapizi spre creșterea exponențială a volumului de afaceri, echipa noastră este într-o continuă expansiune și ne propunem să avem alături și mai mulți colegi, iar toate acestea se vor fundamenta pe o abordare nouă, sub conducerea unui consiliu de administrație. De asemenea, 2024 aduce și lansarea SENTRY.OT, o soluție software revoluționară pentru siguranța sistemelor critice în fața atacurilor cibernetic.”

Din aprilie 2024, Răzvan Copoiu s-a alăturat echipei ENEVO ca membru în Comitetul Director. „Este timpul să privim spre viitor la cerințele pieței globale, într-o abordare mai structurată și mai corporate, cu soluții pentru tranziția verde și digitală.”

Obiectivul grupului ENEVO este să își consolideze poziția pe piață, devenind cea mai importantă companie românească din domeniul energiei electrice și al automatizărilor, precum și extinderea în noi teritorii internaționale pe zona de regenerabile și smart & secure grid.

ENEVO Group este un contractor român pe piața de energie electrică și automatizări. Echipele sale au o vastă experiență în lucrul cu toți furnizorii importanți de echipamente pentru surse regenerabile (fotovoltaice, stocare), stații electrice de joasă, medie și înaltă tensiune, sisteme de protecție și automatizare a proceselor și soluții de securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *