Acasă » Electricitate » Grupul CEZ în România lansează un parteneriat “verde” cu festivalul Neversea

Grupul CEZ în România lansează un parteneriat “verde” cu festivalul Neversea

20 mai 2019
Electricitate
energynomics

Grupul CEZ în România este pentru al doilea an consecutiv partener al festivalului Neversea, o colaborare prin care companiile CEZ își propun să crească gradul de conștientizare în rândul generațiilor actuale și viitoare asupra importanței utilizării surselor alternative de producere a energiei electrice.

„Generația Neversea se declara hotărâtă să adopte un stil de viață prietenos cu mediul, iar noi nu facem altceva decât să le susținem planul”, a declarat Ondrej Șafar, CEO-ul CEZ România.“Parcul eolian CEZ este, de acum, mai mult decât o amenajare tehnică impresionantă, este dovadă că putem face lucruri extraordinare într-un mod sustenabil, dacă îndrăznim să acționăm diferit”, a mai spus domnia sa, referindu-se la o premieră la nivel mondial: pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene. Alex Parker, un tânăr DJ român, a mixat de la înălțimea de 100 de metri, pe o turbină din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Urcarea echipamentelor, pupitrului și a mixerului DJ-ului s-a realizat cu o macara din turbină eoliană cu o capacitate de 700 de kg, pe o înălțime de până la 100 de metri. Deplasarea persoanelor și a altor aparate de mici dimensiuni s-a realizat cu ajutorul liftului din turbină care doar în acea zi a parcurs o distanță cumulată de peste 3 km, anunță Grupul CEZ.

Întregul experiment a fost filmat și poate fi urmărit AICI.

Alături de Grupul CEZ în România, Neversea își propune să devină în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat cu energie verde, care va proveni din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al Grupului CEZ, situat în județul Constanța. Încă de la începutul anului, organizatorii au demarat procedurile pentru implementarea unui festival „verde”, acestea reprezentând un prim pas îndeplinit în conturarea obiectivului comun.

Pentru ediția Neversea 2019, zona CEZ va fi prima zona 100% verde din cadrul festivalului. Această va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă și va adopta măsuri pentru a preveni, reduce și compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea lor; înlocuirea tacâmurilor și veselei de plastic de unică folosință cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil; eliminarea paielor de plastic; selecția elementelor de decor care se pot reutiliza.

Potrivit studiului „Percepția românilor despre un viitor «verde»”, inițiat de CEZ România odată cu lansarea campaniei de comunicare „The wind of green generation”, peste jumătate dintre respondenți (57,75%) consideră că energia solară ar fi cea mai bună alternativă pentru înlocuirea surselor de generare actuale, iar un sfert (26,75%) au ales energia eoliană că sursă alternativă.

INFOGRAFIE: Percepţia românilor despre un viitor „verde”

Același studiu arată că jumătate dintre respondenți (62,72%) încearcă să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acțiunile lor de zi cu zi, iar o treime au această grijă doar parțial (33,85%).

Dintre românii care sunt responsabili față de mediu, 7 din 10 au grijă să nu arunce gunoaie în spatii nepermise, 6 din 10 reciclează selectiv gunoiul, iar 54,69% încearcă să reducă consumul de apă și energie.

Românii consideră că cele mai grave trei probleme cu care se va confruntă mediul înconjurător în viitor sunt: poluarea (86,4%), utilizarea excesivă a resurselor naturale (76,68%) și gunoiul (71,71%).

Studiul a fost derulat în perioada 2-6 mai 2019 pe platforma ivox.ro, pe un eșantion de 1368 de respondenți din mediul urban, reprezentativi din punct de vedere statistic.

Etichete:

Un comentariu la „Grupul CEZ în România lansează un parteneriat “verde” cu festivalul Neversea”

  1. Cred ca pe o parte importanta dintre romani ii intereseaza sa platesca mai putin energia electrica consumata.Din pacate a-ti uitat sa mentionati procentul romanilor responsabili fata de mediu.Noi nu reusim sa luam gunoaiele din capitala si sa avem pubele separate pentru reciclabile si menajera,obligatie a celor care ne conduc de 28 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *