Acasă » Interes general » Green Deal Industrial Plan este o prioritate pentru România

Green Deal Industrial Plan este o prioritate pentru România

21 iunie 2024
Industrie
energynomics

Realizarea parteneriatelor pentru tranziția energetică reprezintă un obiectiv central pentru România, a declarat Alina Jalea, consilier de stat pentru Schimbări Climatice și Tranziție Energetică în cadrul Guvernului.

„Scopul acestor parteneriate este de a stabili cum parcurgem drumul de la A la B. Dintre toate aceste parteneriate, Green Deal Industrial Plan va avea cea mai mare greutate”, a afirmat Jalea, cu ocazia Energy Strategy Summit 2024, organizat de Energynomics.

Guvernul dorește să obțină un angajament din partea sectorului economic, încurajând fiecare actor să contribuie la tranziția energetică. România este avansată în domeniul stocării de carbon, acesta fiind un obiectiv prioritar în cadrul Green Deal Industrial Plan. Pe lângă tranziția energetică, Jalea a subliniat că România are numeroase cazuri de infringement deschise pe partea de mediu și energie, ceea ce reprezintă o prioritate pentru guvern.

„Vedem ce tendințe sunt, ne uităm la Green Deal, Net Zero Industry Act și încercăm să ne mobilizăm forțele pentru a ne cunoaște capacitățile. Vom face o scanare detaliată a întregii economii pentru a identifica sectoarele pe care le putem decarboniza, cele care se pretează la creșterea sustenabilă și cele pe care poate dorim să le sprijinim mai mult, conectându-le la lanțurile economice din Europa”, a mai spus Jalea.

Energy Strategy Summit 2024 a fost organizat de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ABB, ADC, Alive Capital, BayWa r.e, BCR, Best Tools Company, CRC Energy, Distribuție Energie Electrica Romania, DRI, Eaton Electric, Electrica Furnizare, Elektra Renewable Support, EnergoBit, Energo Power, Enevo Group, Evryo, Exim Banca Românească, Hidroelectrica, Horvath, Huawei, Jinko Solar, Keno Energy, MET România Energy, Nofar Energy, Nuclearelectrica, OX2, Photomate, PNE, Polytrade, Renomia Gallagher, Romgaz, Schneider Electric, SolaX Power, TDP Partners, ThinkBlu Solution, Transelectrica, Vertis, WALDEVAR Energy. Cu susținerea Alexandrion GroupMobexpert.

Parteneri strategici: ACUE, AFEER, AIIR, AHK România, ARPEE, CNR-CME, CRE, EFdeN, EPG, HENRO, FPPG, PATRES, ROMATOM, RPIA, RWEA, SAMER.

Parteneri media: CISOLARThe Voice of Renewables

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *