Acasă » Electricitate » Nuclear » Ghiță, SNN: Acordul pentru mini-reactoare nu implică instalarea de tehnologii în faza de testare

Ghiță, SNN: Acordul pentru mini-reactoare nu implică instalarea de tehnologii în faza de testare

21 martie 2019
Electricitate
Energynomics

Memorandumul încheiat cu americanii de la NuScale de către Nuclearelectrica nu implică instalarea de tehnologii în faza de testare, susține CEO-ul companiei, Cosmin Ghiță.

”Scopul Memorandumului de Înţelegere încheiat cu NuScale este unul neangajant, acela de a realiza un schimb de informaţii privind dezvoltarea reactoarelor mici modulare (SMR), o tehnologie nucleară inovatoare… Practic, SNN, prin acest acord, va beneficia de know-how în dezvoltarea unei noi tehnologii nucleare. Acest MoU nu implică în niciun fel instalarea de tehnologii nucleare ce se află încă în faza de testare”, a spus Ghiță, citat de e-nergia.ro.

Nuclearelectrica (SNN) a anunțat ieri semnarea unui memorandum cu americanii de la NuScale Power în vederea realizării unui schimb de informații tehnice și economice cu privire la tehnologia nucleară inovatoare dezvoltată de NuScale.

”Scopul acestui MoU este evaluarea dezvoltării, autorizării și construcției reactoarelor modulare mici (SMR) că o potențială soluție pe termen lung pentru România. Acest acord reprezintă un semnal al interesului României pentru tehnologiile nucleare inovatoare, de nouă generație, care într-un viitor vor completă și ulterior înlocui actualele generații de reactoare nucleare”, se arăta în comunicatul SNN.

“Cu mulți ani de experiență în industria nucleară, SNN înțelege necesitățile energetice specifice ale României” spune John Hopkins, Președinte și Director General al NuScale. “NuScale așteaptă cu nerăbdare să prezinte o tehnologie nucleară sigură, scalabila și fiabilă și să colaboreze cu SNN pentru a determina ce rol poate juca tehnologia NuScale în viitorul energetic al României”.

Energia nucleară furnizează 20% din consumul intern în România, iar SNN este singurul operator de centrale nucleare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.