Acasă » Interes general » Germania: Subvențiile dăunătoare climatului costă anual 46 mld. euro

Germania: Subvențiile dăunătoare climatului costă anual 46 mld. euro

12 noiembrie 2020
Interes general
Energynomics

Dacă Germania va reduce treptat zece subvenții deosebit de dăunătoare climatului în sectoarele energiei, transporturilor și agriculturii, bugetul federal ar putea economisi aproximativ 46 de miliarde de euro anual, arată un studiu realizat de Green Budget Germany (FÖS) la cererea Greenpeace. În același timp, emisiile ar fi reduse cu 100 de milioane de tone de CO2 echivalent pe an, potrivit Clean Energy Wire.

Cercetătorii enumeră înlăturarea scutirilor fiscale pentru kerosen, eliminarea treptată a scutirilor din industrie de la plata taxei pentru energie regenerabilă și a scutirilor de impozite pentru generarea de energie electrică ca fiind trei pârghii deosebit de eficiente pentru corelarea acțiunii climatice cu economiile bugetare. Alte modificări ar include eliminarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru zborurile internaționale, privilegiul fiscal pentru navetiști și TVA redusă pentru produsele de origine animală.

Având în vedere măsurile climatice actuale, Germania nu își va atinge obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră din 2030 și va rămâne cu aproximativ 71 de milioane de tone echivalent CO2, a calculat Agenția Federală de Mediu (UBA). Cercetătorii susțin că reducerea emisiilor realizată prin eliminarea sau etapizarea subvențiilor de mai sus ar putea face posibilă atingerea acestui obiectiv.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *