Acasă » Electricitate » Germania mută în rezervă de stat unitățile pe cărbune, reduce consumul de gaze

Germania mută în rezervă de stat unitățile pe cărbune, reduce consumul de gaze

10 iunie 2022
Electricitate
energynomics

Pentru a contracara viitoarele deficite de aprovizionare cu gaze, cabinetul german a aprobat noi reglementări pentru furnizarea de energie în rezervă și pentru a minimiza utilizarea gazelor naturale în producerea de energie, relatează Reuters.

În caz de urgență, instalațiile suplimentare din rezerva de stat pot fi puse în funcțiune în scurt timp, se arată în articol. În acest scop, vor fi modernizate centralele pe cărbune deja dezafectate; aproximativ 2,6 gigawați (GW) de capacitate de cărbune care ar fi trebuit oprită va fi transferată în rezervă, care astfel va ajunge la 9 GW în total, potrivit CLEW.

În plus, guvernul urmărește să reducă la minimum utilizarea gazului pentru producția de energie electrică, pentru a se asigura că acesta este utilizat numai în industrie și pentru încălzire în perioadele de penurie. Regulamentul se va aplica până la sfârșitul lunii martie 2024, moment în care guvernul estimează că va fi aproape complet independent de importurile de gaze rusești.

Germania a folosit 12% din gazul său natural pentru a produce electricitate în 2021. Actualul său plan de eliminare treptată a cărbunelui prevede ca ultima centrală să fie închisă cel târziu în 2038, dar guvernul a promis că va depune eforturi pentru a pune capăt producției de energie pe bază de cărbune până în 2030. Germania și-a redus dependența de gazul rusesc de la aproximativ 55% la aproximativ 35% între februarie și aprilie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.