Acasă » Electricitate » Germania: Licitațiile pentru mobilitate electrică și energie eoliană, defectuoase

Germania: Licitațiile pentru mobilitate electrică și energie eoliană, defectuoase

24 septembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Comisia germană din domeniul concurenței a avertizat că avansul industriilor mașinilor electrice și a energiei eoliene are de suferit din cauza lipsei unei concurențe reale, fapt ce provoacă ineficiențe și întârzieri.

„Am constatat probleme concurențiale în licitațiile pentru turbine eoliene onshore și în construirea infrastructurii de încărcare pentru vehicule electrice care ar putea pune în pericol succesul tranziției energetice”, a declarat Achim Wambach, șeful comitetului consultativ pentru Concurență.

În raportul sectorial pentru 2019 privind piețele energiei, Comisia a afirmat că municipalitățile care doresc să instaleze infrastructura de încărcare ar trebui să se asigure că favorizează concurența între diverși operatori. Cel mai mare furnizor din fiecare regiune a operat, în medie, mai mult de jumătate din toate stațiile de încărcare, restricționarea alegerii unor competitori ducând la prețuri mai mari și la încetinirea procesului de expansiune al mașinilor electrice, potrivit CleanEnergyWire.

În ceea ce privește licitațiile eoliene onshore, acestea nu au reușit să atragă în mod repetat suficienți ofertanți pentru volumele licitate, iar Comisia consideră că este nevoie de mai mult teren și de o licențiere mai rapidă pentru a asigura stimularea concurenței.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.