Acasă » Electricitate » Hidro » Gerea preia privatizările din energie, după demisia lui Dumitraşcu

Gerea preia privatizările din energie, după demisia lui Dumitraşcu

15 ianuarie 2015
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, va fi preşedintele comisiilor pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia (CE Oltenia), Complexului Energetic Hunedoara (CE Hunedoara) şi companiei Hidroelectrica, potrivit unui proiect de hotărâre privind componenţa comisiilor pentru coordonarea procesului de vânzare a unor pachete de acţiuni la unele companii la care Ministerul Energiei postat pe pagina de internet a ministerului.

În urma plecării lui Gabriel Dumitraşcu din fruntea Direcției pentru Privatizări, o direcție din fostul Departament al Energiei, care se bucura de o largă autonomie în cabinetul anterior, s-a discutat foarte mult despre venirea la conducerea oficiului a lui Bogdan Stănescu, administrator special al Oltchim şi fost consilier al lui Bogdan Olteanu, membru al Partidului Naţional Liberal și al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, devenit viceguvernator al instituţiei.

Conform hotărârii, se schimbă autoritatea responsabilă în cazul marior privatizări din energie: CE Oltenia, CE Hunedoara şi Hidroelectrica- momentan aflată în insolvenţă.

Cine vor fi responsabilii cu privatizările

Astfel, în cazul CE Oltenia, comisia pentru coordonarea procesului de vânzare a unui pachet de acţiuni nou-emise are următoarea componenţă: ministrul Energiei, în calitate de preşedinte, un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), un reprezentant din cadrul Cancelariei Primului Ministru, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al direcţiei generale de specialitate cu atribuţii în domeniul privatizării din cadrul Ministerului Energiei, directorul general al CE Oltenia şi un reprezentant al Fondului Proprietatea (FP), în calitate de acţionar minoritar semnificativ.

Pentru CE Hunedoara, din comisia de negociere şi selecţie a investitorului vor face parte: ministrul Energiei, în calitate de preşedinte, un reprezentant al MFP, un reprezentant din cadrul Cancelariei Primului Ministru, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al direcţiei generale de specialitate cu atribuţii în domeniul privatizării din cadrul Ministerului Energiei şi directorul general al CE Hunedoara.

Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare pentru Hidroelectrica are următoarea componenţă: ministrul Energiei, în calitate de preşedinte, un reprezentant al MFP, un reprezentant din cadrul Cancelariei Premierului, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al direcţiei generale de specialitate cu atribuţii în domeniul privatizării din cadrul Ministerului Energiei, directorul general al Hidroelectrica şi un reprezentant al FP, în calitate de acţionar minoritar semnificativ.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *