Acasă » Regenerabile » GE își unește activele legate de rețele cu cele de energie regenerabilă într-o singură divizie

GE își unește activele legate de rețele cu cele de energie regenerabilă într-o singură divizie

31 ianuarie 2019
Eolian
energynomics

Oficiali ai General Electric au declarat, miercuri, că vor transfera segmentele de stocare și acumulatori și de rețele în cadrul diviziei de turbine eoliene și hidro, pentru a reduce costurile, pentru a putea lua decizii rapide și a răspunde cererii crescânde de energie regenerabilă.

Anunțul, efectuat cu o zi înainte ca GE să prezinte rezultatele trimestrului al patrulea, va duce la renunțarea a unei părți din managementul din Chicago, cu o reducere minimă a personalului.

Noua divizie va avea aproximativ 40.000 de angajați și un venit anual de aproximativ 16 miliarde de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al GE, Jim Healy, într-un interviu, comparativ cu 10,2 miliarde de dolari pentru divizia de energie regenerabilă înregistrați anul trecut, potrivit Reuters.

Activitățile GE privind energiile regenerabile includ, în prezent, turbine eoliene onshore și offshore și hidrocentrale. Unitățile GE care gestionau segmentul rețelelor de transmisie și distribuție a energiei electrice, dispozitivele de stocare a bateriilor și invertoarele și comenzile solare erau subordonate GE Power, care se axează pe generarea din combustibili fosili.

Liderii regionali ai segmentelor de energii regenerabile vor raporta direct sediului central al companiei din Paris. GE nu produce panouri solare.

Noua structurare reprezintă prima mare schimbare a GE de la începutul lui octombrie, când arbitrul pieței financiare americane SEC și Departamentul de Justiție au raportat o pierdere de 22 miliarde dolari a fondului comercial la GE Power în al treilea trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *