Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom va executa și monitoriza contractele prin intermediul Blockchain

Gazprom va executa și monitoriza contractele prin intermediul Blockchain

10 aprilie 2019
Import-Export
energynomics

Gazprom ar putea să înceapă în curând să utilizeze Blockchain pentru executarea și monitorizarea contractelor în derulare.

CEO-ul firmei, Alexey Miller, a anunțat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu premierul rus Dmitri Medvedev, spunând că Gazprom este acum „gata să înceapă implementarea procesului” de digitalizare a procesului de furnizare a gazelor naturale folosind tehnologia registrului distribuit în operațiunile sale, potrivit coindesk.com.

Miller a explicat că, alături de Gazprombank (o filială a Gazprom și cea de-a treia bancă din Rusia), a fost dezvoltat ”un prototip al unei platforme tehnologice pentru a automatiza procesul de încheiere, monitorizare și executare a contractelor. Acest sistem prevede, de asemenea, arbitrajul automat și calcularea plăților pentru gaz”.

Sistemul este accesibil tuturor părților implicate în proces și este „pe deplin protejat” de modificările neautorizate, a spus el.

Gazprom va începe inițial să lucreze cu consumatori industriali „majori” pentru a implementa procesele automatizate pe baza Blockchain, conform CEO-ului Alexey Miller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *