Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom refuză să reia livrările de gaze și să plătească Ucrainei compensația de 2,6 mld. USD

Gazprom refuză să reia livrările de gaze și să plătească Ucrainei compensația de 2,6 mld. USD

30 martie 2018
Furnizare
energynomics

Gazprom a refuzat să respecte hotărârea Tribunalului de arbitraj de la Stockholm, prin care ar trebui să plătească Ucrainei 2,6 miliarde de dolari pentru compensarea neîndeplinirii obligației de a furniza gaze de tranzit, compania petrolieră Naftogaz din Ucraina, raportată la sfârșitul zilei de 27 martie.

Naftogaz a spus că, în timpul negocierilor cu Gazprom, compania rusă „a fost foarte concisă” în a exprima faptul că nu va relua livrările de gaze către Ucraina cu o reducere a prețului de 500.000 de dolari, așa cum a ordonat instanța de la Stockholm în decembrie.

Ambele horătâri arbitrale sunt definitive și obligatorii pentru Gazprom, a declarat compania ucraineană și a adăugat că Gazprom, de fapt, a vrut să modifice decizia de la Stockholm sau să rezilieze contractul, potrivit KyivPost.com.

Dar Naftogaz „consideră această poziție inacceptabilă și a respins propunerile Gazprom”.

„Refuzul Gazprom de a onora hotărârile arbitrale valide, date de către un tribunal comercial arbitral de valoare și respectat la nivel internațional ridică întrebări serioase cu privire la încrederea Gazprom ca partener al industriei europene a gazului”, a declarat directorul comercial al Naftogaz, Iuri Vitrenko.

Părțile au convenit să aibă o nouă rundă de negocieri în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *