Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom începe asamblarea gazoductului Nord Stream 2 în Finlanda

Gazprom începe asamblarea gazoductului Nord Stream 2 în Finlanda

6 septembrie 2018
Explorare și producție
energynomics

Gazprom va începe în curând asamblarea subacvatică a conductei gazoductului Nord Stream 2 pe teritoriul Finlandei.

Solitaire, una dintre cele mai mari nave din lume, va construi conductele din spațiul finlandez și apoi se va muta în sectorul următor, a informat cotidianul rus Vedomosti, citând o declarație a unui purtător de cuvânt al Nord Stream 2 AG, preluată de Kiev Post și Unian.

Conducta TurkStream, care va furniza gaz rusesc Turciei prin Marea Neagră începând cu anul viitor, este deja 80% completă, a declarat directorul executiv al Gazprom, pe 30 august.

„Realizarea proiectelor de export ale Gazprom pe scală largă în Europa continuă”, a declarat Alexei Miller, citat de agenții de știri ruse, potrivit AFP.

„Avem Turkish Stream: 1.500 de kilometri de conductă, din care aproximativ 80%” a fost deja asamblată, a spus el, în timpul unei întâlniri.

În primele opt luni ale anului, Gazprom a exportat în Turcia și în UE peste 133 de miliarde de metri cubi de gaz, în creștere cu 5,6 la sută față de aceeași perioadă a anului precedent, a afirmat Miller.

Gigantul rus continuă să anunțe volume record de export către regiune, de unde generează o parte considerabilă din profiturile sale.

Pe 29 august, Gazprom a anunțat o creștere cu 65% a profiturilor sale nete în prima jumătate a anului 2018, la 630,8 miliarde de ruble (9,2 miliarde de dolari, sau 7,9 miliarde de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *