Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom: Apetitul Europei pentru gaze, în creștere cu 5%

Gazprom: Apetitul Europei pentru gaze, în creștere cu 5%

7 martie 2017
Consumatori
energynomics

Apetitul Europei pentru gaze naturale conduce la o „renaștere” a creșterii,  pe fondul scăderii stocurilor la cele mai joase niveluri începând cu 2013, susține Gazprom.

O „estimare conservatoare” efectuată de cel mai mare exportator de gaze din lume afirmă faptul că apetitul pentru gaze din Europa ar putea crește cu circa 5% în acest an, spune directorul general adjunct, Alexander Medvedev. Compania rusă de stat, care a furnizat volume-record către Europa anul trecut și a acoperit mai mult de o treime din consum, vede vânzările din 2017 cel puțin la nivelul de anul trecut, a spus el, potrivit Bloomberg.

Cererea de gaze a Uniunii Europene a crescut în 2015, după patru ani de declin. După cea mai rece perioadă de ianuarie din ultimii șapte ani și reducerea producției câmpurilor interne, regiunea devine din ce în ce mai dependentă de livrările externe ale combustibilului utilizat în principal pentru încălzire. Nivelurile de depozitare scăzute nu sunt uitate de Medvedev.

„Vedem o refacere acum, astfel încât creșterea de 5% este o cifra realista”, a spus Medvedev. „Între timp, producția este în scădere și va scădea în continuare.”

Consumul european de gaze a crescut cu 4,8% în 2016, potrivit unei estimări Gazprom. Prin comparație, producția regională va scădea cu 27%, în perioada 2014- 2020, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie din Paris.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *