Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom a rezervat majoritatea punctelor de tranzit de gaz bulgare

Gazprom a rezervat majoritatea punctelor de tranzit de gaz bulgare

4 noiembrie 2020
Import-Export
Energynomics

Gazprom a rezervat cele mai importante puncte de frontieră ale conductelor de tranzit de gaz bulgare, fără a fi nevoie să plătească miliarde de euro pentru construcția lor și fără a deține conductele – eludând normele UE ce au fost trasate în temeiul celui de-al treilea pachet energetic, potrivit Euractiv.

Miliardele pentru Balkan Stream sunt asigurate de statul bulgar, iar preluarea a avut loc prin contracte pe termen lung între Gazprom și operatorul de stat bulgar Bulgartransgaz, care acoperă rezervările pentru aproape toate capacitățile de frontieră, conform datelor Rețelei europene a operatorilor de gaze (ENTSO-G).

Aproape 100% din gazul Bulgariei este importat. Importurile și exporturile de gaze naturale depind de capacitatea a șapte puncte de intrare și ieșire pe conductele de gaz transfrontaliere din Bulgaria.

O analiză a capacităților pe termen lung rezervate până acum arată că Gazprom deține toate punctele-cheie ale țării în direcția strategică sudică către Turcia, Grecia și Macedonia de Nord, precum și către Serbia, în vest.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *