Acasă » Regenerabile » Eolian » Gadola, EnergoBit: Am putea renunța la parcurile solare, deocamdată nu știm prevederile legii

Gadola, EnergoBit: Am putea renunța la parcurile solare, deocamdată nu știm prevederile legii

14 februarie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Ștefan Gadola, unul din fondatorii grupului EnergoBit din Cluj-Napoca, susține că așteaptă publicarea legii regenerabilelor în Monitorul Oficial pentru a lua o decizie în legătură cu renunțarea la investiții de 50 de milioane de euro în parcuri fotovoltaice.

”Deocamdată nu știm prevederile legii. E o nebunie, o instabilitate totală. Până nu vedem forma finală a legii în Monitorul Oficial nu putem lua o decizie”, a declarat Gadola pentru energynomics.ro.

EnergoBit a anunțat încă de anul trecut că ar putea renunța la șapte proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 30-35 MW, în valoare de maximum 52,5 de milioane de euro, calculate la un necesar de 1,5 milioane de euro pe MW.

EnergoBit va continua proiectele începute în domeniul energiei eoliene, care însumează o putere instalată de 27,5 MW.

Compania a fost înfiinţată în 1990, fiind activă în domeniul echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică. Fondul polonez de investiţii Innova Capital a preluat, la finalul anului 2012, aun pachet reprezentând 53% din acţiunile EnergoBit.

Guvernul a anunțat ieri aprobarea legii privind energia regenerabilă. Surse din piață au declarat pentru energynomics.ro că legea va fi publicată în maximum 10 zile în Monitorul Oficial.

În România se află în funcţiune centrale eoliene de 2.500 MW, reprezentând peste 10% din capacitatea de producţie a energiei electrice, și peste 700 MW instalați în panouri fotovoltaice.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *